University Medical Center, Princeton, Chapel of Light – Lumina

Princeton, New Jersey

The Chapel of Light at the Princeton Medical Center is the centerpiece of a large remodel and expansion effort in this RMJM Hillier Architects design.

Designed around the concept of divine light, the entryway to this chapel is created with Lumina panels. The fixed window panels of Lumina are edge illuminated with neutral white LED lights, whereas the doors also are Lumina with ambient illumination only.

Material:

Lumina™

Pattern:

Random

Color & Finish:

Clear-clear-clear

Size:

Various

Thickness:

3/4″

Grain Width:

1/4″

Grain Direction:

Vertical

Illumination:

Edge-lit top and bottom

Light Emission:

Face and back

Detailing:

Door panels drilled and fabricated for standard strorefront entryway
Window panels integrated into mullion system with edge-lighting
Polished and eased edges for door panels